1931 příspěvků (zobrazeno 301 až 350) od 13.02.2013 do 21.05.2026, založil/a U-Geen
řadit dle data
17:23:45 15.08.2022
isti
Ďakujem za názory,snáď sa na to odhodlám -> Matthes, záškodník z TechWebu: Radšej kvalitnejšie a na kolesách.
12:49:57 15.08.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
Ja to koupil a funguje zatim no. Nesvaroval jsem zatim teda delsi dobu v kuse...
Ma to klasickej eurohorak, takze elektroventil ma. Podavac je obyc plastovej no, ale jede stabilne. Je to invertor.
12:24:10 15.08.2022
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To bych neriskoval. Nepředpokládám, že to bude mít například elektroventil na plyn, velkou cívku do toho nedáš... Nakonec to ve finále za ty peníze nebude mít ani stykač, posuv bude odbočkou z hlavního trafa...
Parametryjako zatěžovatel radši nepíšou... Děkuju, ale za mě ne.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jinak na Corgon dej vyšší napětí na stejnou sílu materiálu. Argon vylepšuje kresbu svaru, ale snižuje průvar. Otázkou je co jsi vzal za Corgon. 8, nebo 18?
-> StepaNoFUN: No ja koupil pred 15 lety svarecku s hodinama a tam jsme prave museli sehnat redukci na obyc CO2. Tim padem to jsou asi argonovy hodiny, pac na tuhle novou flasku sly uz bez redukce...
Tusim, ze CO2 ma zavit 3/4 a argon nejakej ten divnej W21,8xneco, ne?
23:25:21 14.08.2022
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A redukci na hodiny máš taky? Corgon má stejnej závit jako Argon a Kyslík, CO2 má větší...
A "čepička" sice k flašce patří, ale je to univerzální díl a dělaj se od plechovejch, přes litý až po plastový. Ty "otevřený" plastový co má například Air Products, jsou součástí flašky... Ty železný, co musíš sundat součástí fakt nejsou.
-> StepaNoFUN: No ne, jsem myslel, ze cepicka patri k flasce
Ok, tak to v ni plyn skutecne uz nebude... jsem ji vezl ke kamosovi a zdala se mi nejaka lehka (dle stary osobni vahy lehce pres 12 kg a tara 11,8), tak jsem cestou radsi koupil jeste novou, abych mel na prohozeni (a konecne jsem zkusil smes s argonem).
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Bez čepičky. :-D Těch je asi milion druhů. Od lehkejch po masivní.
Ale jestli máš předělanej hasičák, tak tara bude jen orientační.
21:56:19 14.08.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
Borci, kdyz chci zvazit lahev s CO2, abych zjistil, kolik mam jeste plynu... tak ji vazim bez redukcniho ventilu a s tou ochrannou cepickou nebo bez ni? Jde o to, jestli hmotnost Tara je s nebo bez ty cepicky.
Tak za me na prvni test asi dobry. Hlavni pruzor mensi nez u ty Alfy co mam, ale zase tohle neni do zelena a je to spis do bela. Opticky je pres to videt fakt lip. Asi jedina vada - nenasel jsem na to náhradní kryci skla. Takze jedine zkusit koupit folii v metrazi a bud vystrihat, nebo nechat vyrezat na plotru.
-> StepaNoFUN: Tak nám pak poreferuj. Potřeboval bych si domu nějakou rozumnou kuklu taky koupit, jedna už dosloužila a druhá nemá k poločasu rozpadu daleko ... A na to moje blikaní 6x do roka zas nepotřebuju nějakej grosshochnobl ...
21:42:38 11.10.2021
StepaNoFUN
-> SO545: No mámy přítel chtěl kuklu na občasný svařování elektrodou. Třeba mu ji nadělím. :-) Jako za ty prachy je to skoro nesmysl, ale nechám se překvapit... Podle popisu to má bejt lepší, než to co teď mám. Ale jak se říká - papír snese vše...
21:24:56 11.10.2021
SO545
uvidis...ale motyka vystreli len vemi zriedka...Ale ako druhu/zaloznu a nie za svoje preco nie.
21:21:10 11.10.2021
StepaNoFUN
-> SO545: Dneska jsem si objednal druhou kuklu (když byla ruka otevřená - doplněk k centrále za 25k).
Píšou optika 1/1/1/1 (to co mám je 1/1/2/1), rozetmělý 3 (tahle má 4), nastavitelný 5-13 (moje má 8-13), průhledy z boku... Za 1600,-? S daní? :-D To chci ten zázrak vidět. Jako záložní na pár bliknutí se bude kdyžtak hodit a nebudu tahat to svojí z auta do dílny a zpátky. Třeba překvapí.
20:47:11 11.10.2021
SO545
-> StepaNoFUN 11.10.21 20:43:52: mam v dielni osvetlenie -aj aj- tak uvidime...doteraz som zvaral klasikou ale uz starnem a pustam sa do jemnejsich veci... vidiet a ochranit si zrak je zaklad
-> SO545: No ta kukla co mám stála asi půlku. Ale fakt mě to sralo a 4ma trubicema (za řekněme 400,-Kč) vyřešeno. ;-)
20:40:03 11.10.2021
SO545
Objednal som si OPTREL CRYSTAL 2,0 snad problem nebude....
19:49:54 11.10.2021
StepaNoFUN
Tak jsem tu bojoval s tím, že (poměrně slušná, žádná sračka za 800,-) samostmívací kukla mi v dílně u stolu, co jsem svařoval TIGem moc nefungovala. Teda fungovala, ale musel jsem pořád štelovat citlivost a při používání TIGu bez pulsu to byl velkej boj. Buď to bylo pořád zatemněný, nebo mi to místy přeskakovalo do rozetemnělýho stavu i při svařování.
Zkoušel jsem kuklu na přímým sluníčku a ani při pohledu do ostrýho slunce se nezatemní, takže intenzitou světla to není. A teď babo raď... Po chvilkové úvaze - na vině jsou zářivky. Dneska zářivky nahrazeny LED trubicema s barvou světla neutrální bílá (ale na tom asi moc záležet nebude - neutrální bílá tam byla i v zářivkách) a je po problému, dokonce jsem mohl zvýšit intenzitu světla (do teď jsem měl jednu trubici ze 4 vyhozenou, protože se 4ma nefungovala vůbec). Teď na nejvyšší citlivost se to nezatmí od okolního světla nikdy, s TIGem na 15A okamžitě. :-)
Jen kdyby někdo někdy bojoval se stejným problémem....
Tak uz to zase svaruje... Mam k tomu i novy pruvlak a trysku, at to zase chvilku slape... Ony ty "Plug&Play" komponenty maji neco do sebe...
13:32:56 29.07.2021
Jumbo
-> King: Neboj, taky jsem měl to nutkání si s tím začít hrát, sehnat komponenty, přepájet, odzkoušet... Ale na stole mi leží přimagnetovaný rám sedla, který potřebuje opravit pár prasklin a já už na to prostě nemám náladu... Mám v hlavě nějaký moc dlouhý seznam toho, co je ještě potřeba udělat nejen na motorce, ale i na baráku a nějak to nestíhám časově...
13:07:17 29.07.2021
King
-> Jumbo: Tak to asi chapu, ale proste patrim ke generaci bastliru, ktera by z principu nikdy takovou dardu za novej board nezaplatila i kdybych se s tim mel jebat celou noc
11:21:52 29.07.2021
Jumbo
-> King: Jo, jenže celá deska už má stopy koroze, potenciometr, který je tam na pevno, se při vyndávání skoro rozpadl a taky nevypadá úplně zdravě a i na pojistce a jejím držáku jsou známky oxidace, takže než se s tím drbat...
10:14:30 29.07.2021
King
-> Jumbo: Jestli je vocouzeny to rele, tak je to otazka par desetikorun, coz pri cene desky kolem litru dava smysl menit.
23:27:19 28.07.2021
Jumbo
-> StepaNoFUN: Na fotce to moc nevypada, ale leva strana je kompletne zmatnela a vrsek zacernaly... Ale tak snad to zitra ta nova deska vyresi...
22:58:39 28.07.2021
StepaNoFUN
-> Jumbo: tak pokud se bavime o cely desce, tak pak asi OK. Na zacatku jsem cekal, ze chces menit jen to rele, kterymu na 99% nic nebude.
-> StepaNoFUN: je tam cely plosnak, potenciometr, regulace z 230V na 12V a tady to spinaci rele... Navic ani ten ovladaci potenciometr nevypada nijak vabne, takze vezmu celou desku a snad to pojede...
22:33:25 28.07.2021
StepaNoFUN
-> Jumbo: Na tvojí fotce je spínací relé... To nemůže bejt regulace rychlosti.
-> Jumbo: Tak ale ten motor posuvu má nějakou regulaci... Spíš bych to viděl v ní...
21:01:23 28.07.2021
Jumbo
Kdyz jsem v jednotce pro ovladani motoru posuvu nasel tohle a motorek se na primych 12V toci v pohode, tak asi nemusim hledat dal, proc se netoci po zmacnuti spinace, co?