Co na to napsat. V čem jezdí ostatní je mi absolutně šumák. To je jejich volba. Spíš já osobně se potýkám s názory ostatních lidí na Octávii, kteří daný vůz vynášejí do oblak a dalších kteří mají tento vůz jako by boží nedotknutelnou modlu. Ve svých příspěvcích osobně nevidím nějaký útok proti tomuto vozidlu. Jen rovnám společností zcela pokřivený pohled skrze růžové brýle na dané vozidlo. Sme na škodováckém webu, proto by bylo divné zde psát jak 3 roky starý Mercedes S třídy rezne nebo jak se kazí motory CDI, nebo jaké mají vozidla z USA vyrobeny po roce 2001 problémy na STK.
Jen k tomu mindráku, to auto za nic nemůže spíš se jedná o jejich majitele, opět neříkám, že každý majitel octávie si musí tímto autem honit EGO. Octávia je naprosto obyčejné auto s výbornými TDI motory s rotačkou a velkým kufrem. Víc nic. Ale znám několik blbečků co si myslí, že když si na TDI s 66kw dají 17 palcové gumy o šíři 225 a dozadu namontují kotoučovou nápravu, tak mají tryskáč co se s ním dají bravurně řezat zatáčky a kromě toho vozidlo skvěle vypadá a neuvěřitelně brzdí a to vše při spotřebě 5-6 litrů.
Bohužel já co na Octu "nemám" většinu mých kilometrů jsem "trpěl" za volanty aut prémiových značek, o výkonech 200-300koní, s prostorem, výbavou, kvalitou a luxusem.
Tím jsem snad usnadnil pochopení mého střízlivého pohledu na Oct 1. Hodně záleží na člověku jestli do ní přesedne z Felície, dvojkového golfa a nebo vás do ní vecpou z auta co má 5 metrů, dvě tuny, prostor, 300koní a bylo řádově o několik milionů dražší.
Navíc si všimni, že já se celou dobu bavím o autě a můj střízlivý komentář je narozdíl od tvého prostý všech invektivů.
Vždy když člověku dojdou argumenty k tématu, tak musí tnout do živého co?-> Skodovkar22:
Nemyslím si, že srovnávání Kubiceho v F1 a řidiče za volantem běžného vozu je zrovna šťastné.

Jsem rád, že se zde rozvedla zajímavá debata. Je to leckdy opravdu o štěstí ale tomu se musí opravdu pomoci promyšlenou bezpečností.
Minno zde napsal, že se to možná až zbytečně řeší. Má taky částečně pravdu pokud to ve 150kmh napálíte čelně pod kamion, tak vám nepomůže ani to, že sedíte v Mercedesu za 5 milionů. Na nic je vám BAS, PRE-SAFE, milion airbagů s několikastupňovým plněním, budka řidiče, deformovatelné zóny. Jen budete možná hezčí mrtvola. A to je opravdu k ničemu, pokud tedy netrpíte posmrtnou ohleduplností k hasičům, lékaři a pracovníkům pohřební služby.
Ale taková měkčená plocha v interieru je užitečný absorbent nárazu. A uplatní se hlavně při většině nárazů kdy je velká šance na přežití. A určitě je příjemnější při nehodě z auta vystoupit a odejít po svých než se nechat rovnou odvést od nehody na operaci kolene.

měl jí kámoš, a výbornej stroj - neměl přímo RS, ale RS motor. Dal na net za 40k, hned někdo volal, poslechl motor, dal 40 a odjel - měla už dost najeto cca 300k, ted má 1,9 OCT II 
moc nemám rád když se třeba 90tkou řídíš někam kde by ti někdo měl dát přednost :)