-> Jirik_Tuňák1983 02.07.21 17:04:53: zajimave, ale jen dalsi lamajici se kablik v pruchodce

novy nerez pístky

So sviečkami všeobecne u hobby náradia tohto typu je vždy problém aj u nového stroja. Potvrdilo sa mi už u niekoľko výrobkoch. Po krátkom čase to začne blbo štartovať a nepravidelný chod. Vymení sa za novú - NGK ekvivalent a je kľud.

Klasika ctyrtakt sekacka - kdyz to zacalo zlobit a blbe startovat, tchan to vyresil vymenou svicky za jinou ze supliku v garazi - zkladem je neresit rozmery, material elektrod nebo teplotu svicky, proste tam jde zasroubovat, tak proc ne, ze jo? Jako bonus mi tenhle nepodstatnej detail nikdo nesdelil, stejne jako naprosto nepochopitelnou pritomnost benzinu s olejem v nadrzi ctyrtaktniho motoru. Druhej problem jsem nastesti vyresil mimodek tim, ze jsem zacal odsatim pochybnyho obsahu nadrze a nalitim cerstvyho N95. Se svickou to uz bylo horsi, protoze info od "zakaznika " znela: "je tam nova svicka a blbne to ". Strejda Google mi zjevil straslivou pravdu, ze do motoru patri ponekud jina svice, dneska zakoupeno, problem fixed. Zase jsem zapomnel na zlaty pravidlo servisu: "Never trust the customer!" a stalo me to zbytecny dve hodiny kurvovani a picovani

navíc ten senzor na to nemá až takový vliv, řídí cca 20 prc výkonu, zbytek dělá teplota.

Já ji u feldy valim v podstatě pořád naplno a jen reguluju větrák mezi II a III polohou. Zatím se mi nestalo, žebych musel sahat na teplotu, obzvlášť, když je venku jako teď. Ale je pravda, že zrovna já beru jako komfortní teplotu těch 18°C.