Takže ano, přijde mi ten nástup lineární od nízkých otáček až do těch ušmudlaných 4000.
skoda.virt.cz
odkaz

Malorážka turbobenzin je furt malorážkou, než se to nafouká (1,4 TSI), turbodiesel si zase pětkrát rozmyslí, jestli si může dovolit nalejt naftu, aby si neprdinknul do filtru (1,6 TDI). Jakýkoliv lepší chování v nízkejch otáčkách použitím malého turba je zle vykompenzováno zoufalstvím ve vysokých otáčkách. U starejch keplů, kde na plnícím tlaku tak zoufale nezáleželo a emisní normy dovolovaly určitou kouřivost, ty projevy docela "tam ještě v atmosféře", byly daleko lepší.

To má skutečně nějaký smysl?

Ja nemam problem jet nekdy delsi trasu nebo tomu dat vic za usi, jen nevim, jestli to necemu pomuze. Vsecky regenerace probehly neprerusene a vzdy jsem jel, zadna neprobihala na volnobehu. Vicemene jsem od zacatku co auto mam nezmenil ani trasy co jezdim, ani jizdni styl, jen ted jezdim kazdy den - driv jsem jezdil do prace sockou.
Některým lidem se prostě správný tvař nedaří chytit. Na virtu ok, ale ten trapás, když to je pak někde v textu

Modrosedej dym, kterej se z vejfuku vyvalil jeste pri naslednych asi dvou rozjezdech na tesne po sobe nasledujicich krizovatkach. Pak uz to bezelo jako nic a asi po 10-15ti km bylo vypaleno. A ted otazka - mam ocekavat nejakej problem v blizke budoucnosti? Nebo to je proste tim, ze 15km (i presto, ze tak 2/3 cesty jedu cca 130km/h) je malo a DPFko nestiha pasivne regenerovat, tak se postupne zkracuje doba mezi regeneracema (i pres to, ze aktivni regeneraci to vyvolava a nechavam ji vzdy dobehnout za jizdy)?

Jaké jsou možné ty jiné triggery? A dochází vůbec za nějakých okolností k regeneraci filtru "pasivně", např. při vysoké konstantní zátěži, nebo to bez té dodatečné dávky nafty prostě nejde, protože EGT nikdy nebude dost vysoké, případně tomu brání ještě něco jiného?

... každopádně auto má najeto 240 tis. takže hodnota by asi seděla, ale za celou dobu se mi ani jednou nerozsvítila kontrolka DPF. Před cca dvěma lety se měnil diferenční snímač tlaku, může být tato "imaginární" hodnota důsledkem špatné kalibrace snímače (pokud se nepletu, nový kus je potřeba nakalibrovat?).
ale je to jen "imaginární" hodnota vypočtená z rozdílu tlaků